RFW iunie 2010

Lana, piele, accesorii…Ce-ar putea insemna toate acestea impreuna?

“De o lunga perioada de timp, de aproximativ 20 de ani, nu s-a mai intamplat nimic in industria lanei din Romania, iar aceasta resursa cu un mare potential a fost data uitarii.

Deoarece nu exista cereri pentru lana, oamenii ce se ocupa cu cresterea oilor ingroapa lana in pamant pentru ca nimeni nu are nevoie de ea. Pe de alta parte, exista fabrici in Romania care folosesc aceasta resursa si o achizitioneaza din Australia.

… s-a intamplat la un moment dat sa am nevoie de o noua captuseala pentru incaltaminte – calduroasa, dar sa nu fie blana; fina, dar plinuta. Astfel am descoperit postavul si velurul de lana, materiale colorate, placute, practice si nu in ultimul rand produse in Romania. Cat de usor se prelucreaza, ce bine arata, ce frumos raspunde aceasta resursa.

Am descoperit ca avem la indemana o resursa valoroasa, ce poate fi exploatata in diverse domenii. Aceasta resursa ne ofera libertate de creatie, dand frau liber imaginatei, ea putand lua orice forma. Depinde de noi ce dorim sa facem din ea: haine, bijuterii, palarii sau incaltaminte.

Este o provocare pentru cei ce simt ca trebuie sa faca ceva, sa reinventam tot ce-am uitat, sa aducem la lumina universul din lana…

Lana, piele, accesorii…Ce-ar putea insemna toate acestea impreuna? Colectia Papucei.ro toamna-iarna 2010-2011!”

Angela Vasiliu

One comment Add yours
  1. Superbe, superbe, superbe. Abia astept sa-mi cumpar macar o pereche de cizme haioase!! FELICITARI DE 100000000000000000 DE ORI!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *